• Μηνιαίο ημερολόγιο - Ιούνιος 2014

    Μύρισε καλοκαίρι αφού η άνοιξη στις 21 του μήνα παραδίδει τη σκυτάλη με την έναρξη του θερινού ηλιοστασίου. Έχοντας να αντιμετωπίσουμε μερικές σκληρές αστρολογικές όψεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και την αναδρομή του Ερμή, όπου θα έχουμε άλλο ένα "συμπαντικό άλλοθι" για να αντιμεταθέτουμε ευθύνες,  ας δούμε αναλυτικά τα ζώδια. Read More
  • Ιούνιος 2014: Βουτιά στα βαθιά νερά του υποσυνειδήτου

    Αρκετά δύσκολος μήνας που για μερικούς θα φέρει τα πάνω κάτω, ειδικά σε θέματα εργασίας και οικογενειακής γαλήνης. Είναι μήνας που χρειάζεται όλοι να σκεφτούμε ουσιαστικά και πρακτικά πάνω στα θέματά μας. Αυτό μπορεί να μη φέρει άμεσα τις λύσεις που θέλουμε, μιας και η ενέργεια του μήνα κάνει τα πράγματα να κινούνται αργά και βασανιστικά σταθερά, αλλά Read More
  • 1
  • 2

Ωροσκόπος και η σημασία του

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ
image

Ο Ωροσκόπος είναι ένα ακόμη βασικό στοιχείο στο χάρτη, δυνατό να τοποθετηθεί, όπως και η οικοθεσία, μόνο όταν γνωρίζουμε την ώρα γέννησης του ενδιαφερομένου. Ο Ωροσκόπος δείχνει αυτό που παρουσιάζουμε σαν προσωπικότητα...

 και αυτό το οποίο επιδιώκουμε να φθάσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, άσχετα με την ουσιαστική μας φύση, το ζώδιο του Ήλιου. Το σημείο αυτό της προσωπικότητάς μας, είναι εμφανές κυρίως μετά τα τριάντα πέντε μας χρόνια. Ο Καρλ Γιουγκ, ο γνωστός ψυχαναλυτής, που είχε ασχοληθεί με την αστρολογία και τα αρχέτυπά της, έλεγε: «Ό,τι γεννιέται ή γίνεται αυτή τη χρονική στιγμή, έχει τις ιδιότητες αυτής της χρονικής στιγμής».

Ο χρόνος, λοιπόν, παίζει τον βασικό ρόλο στην κατάστρωση ενός χάρτη και στην επεξεργασία του, για να βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα σε ό,τι μας ενδιαφέρει. Γεννιόμαστε κάποια μέρα σε κάποιο χρόνο, αλλά η είσοδός μας στο περιβάλλον γίνεται μία συγκεκριμένη στιγμή, αυτή της γέννησης, αλλά και σε έναν συγκεκριμένο τόπο. Βλέποντας μόνο πού είναι οι πλανήτες τη μέρα της γέννησης, τη «φωτογραφία» του χάρτη του ουρανού, όταν δεν έχουμε την ώρα και τον τόπο γέννησης, μας λείπει η στιγμή αυτή της εισόδου. Αυτή η στιγμή όμως, καθορίζει τον πληρέστερο σχηματισμό του χάρτη. Γιατί διαθέτοντας τα στοιχεία αυτά, συστήνουμε τον πλήρη χάρτη μας, με τον Ωροσκόπο του και όλους τους τομείς της ζωής μας. Ο διαχωρισμός αυτός, δεν εκφράζει παρά τις προσωπικές μας διαιρέσεις, μέσα στο σύμπαν που κινούμαστε.

Ο Ωροσκόπος είναι η στιγμή της πρώτης μας αυτόνομης αναπνοής στο υλικό περιβάλλον. Προσδιορίζει τη δομή της βιολογικής και φυσικής κληρονομιάς μας. Είναι ένα ατομικό χαρακτηριστικό. Ενώ οι θέσεις των πλανητών σημειοδοτούν το κοσμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κινηθούμε. 

Επομένως, ο Ωροσκόπος, ή αλλιώς το «ανατέλλον σημείο» του χάρτη μας, δεν είναι παρά η στιγμή που μας εκφράζει στην ανατολή της ζωής μας. Γι' αυτό και το προσωπικό μας στίγμα έγκειται εκεί. Ο Ήλιος που είναι σημαντικό σώμα μέσα το χάρτη, δεν αποτελεί παρά ένα στοιχείο του περιβάλλοντος κάτω από το οποίο ζούμε, όχι όμως το συγκεκριμένο προσωπικό μας στίγμα γέννησης.

Όλοι όσοι γεννιούνται την ίδια ημέρα, θα έχουν στο ίδιο σημείο τους πλανήτες τους (εκτός από τη Σελήνη πιθανόν, που κινείται γρήγορα). Επομένως, ο Ήλιος, ο Άρης, ο Δίας ή οποιοσδήποτε παράγοντας, βρίσκονται για όλους μας στην ίδια ζωδιακή μοίρα. Αυτό είναι πολύ γενικό. Μόνο λόγω του Ωροσκόπου, εντοπίζουμε με ακρίβεια σε ποιο τομέα της ζωής θα εκφράσει το μήνυμά του ο εκάστοτε πλανήτης. 

Ο Ωροσκόπος κι η οικοθεσία (τομείς ζωής), είναι ένα πεδίο όπου αγωνιζόμαστε μέσα από την εμπειρία να αναπτύξουμε και να εξελίξουμε τη ψυχή μας. Είναι ο συγκεκριμένος χώρος για κάθε μας δραστηριότητα. Η βασική χρησιμότητα της αστρολογίας συνίσταται στο να μας προσδιορίσει τη ποιότητα της συμπεριφοράς μας, απέναντι σε κάθε τομέα της ζωής.Έχοντας σαν αρχή τον Ωροσκόπο στον χάρτη μας, γνωρίζουμε πού και πώς θα εκδηλωθούν οι πληροφορίες που εισπράττουμε από τους πλανήτες, είτε σε γενέθλια βάση, είτε κάθε μέρα της ζωής μας. Δεν μπορεί η γενική πρόβλεψη σε τάσεις και ροπές να δώσει τον πλούτο των στοιχείων της ανάλυσης ενός προσωπικού χάρτη. Ωστόσο, είναι πολύ πιο ακριβές να βασίζουμε την πληροφόρησή μας μελετώντας το ζώδιο του Ωροσκόπου μας, αντί το ηλιακό μας ζώδιο.

Θέλοντας να δώσω μία πολύ γενική εικόνα για τον Ωροσκόπο, θα παραθέσω τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μία προσωπικότητας, η οποία έχει - πέρα του Ηλιακού ζωδίου, τον Ωροσκόπο στο:

ΚΡΙΟ δραστήρια, βιαστική, φλογερή
ΤΑΥΡΟ σταθερή, δυνατή, πεισματώδη
ΔΙΔΥΜΟΥΣ διπλή, κινητική, επικοινωνιακή
ΚΑΡΚΙΝΟ ευαίσθητη, γόνιμη, ευεπηρέαστη
ΛΕΟΝΤΑ λαμπερή, διαχυτική, εντυπωσιακή
ΠΑΡΘΕΝΟ αναλυτική, μεθοδική, κριτική
ΖΥΓΟ κοινωνική, ειρηνική, ζεστή
ΣΚΟΡΠΙΟ δυναμική, μαχητική, ερευνητική
ΤΟΞΟΤΗ φιλοσοφημένη, ελεύθερη, διανοητική
ΑΙΓΟΚΕΡΩ κυριαρχική, δεσποτική, υπεύθυνη
ΥΔΡΟΧΟΟ πρωτοποριακή, εφευρετική, ανατρεπτική
ΙΧΘΕΙΣ διστακτική, διαισθητική, ονειροπόλα

Θα προτιμούσα να μην αναφερθώ σε πρόχειρους υπολογισμούς του Ωροσκόπου, τους οποίους συναντάμε σε διάφορα έντυπα, αλλά να συστήσω στον ενδιαφερόμενο να ζητήσει, έστω και τηλεφωνικά, από τον αστρολόγο που εμπιστεύεται, να τον ενημερώσει για την ακριβή θέση του Ωροσκόπου του, καθώς είναι κάτι που, όπως εξήγησα, ζητά ακρίβεια στα στοιχεία και μαθηματική γνώση. Συχνά μπορεί να αναφερόμαστε στον Ωροσκόπο και την ακμή του 7ου οίκου, σαν τον ορίζονταστον χάρτη. Δηλώνει το «εδώ και τώρα» του περιβάλλοντος. Μας χωρίζει από τον έξω κόσμο. Ζητά και προσφέρει προοπτικές. 

Οι πλανήτες μέσα στον πρώτο οίκο, δηλώνουν την προσωπική μας προσέγγιση και προσδιορίζουν το «εγώ» μας. Ιδιαίτερη σημασία δίδεται όταν ένας βαρύς –κυρίως- πλανήτης κάνει σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Τότε, η προσωπικότητα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις δονήσεις του πλανήτη. Η φυσική μας κατάσταση, θα φανεί από το ζώδιο του ωροσκόπου, τις όψεις που δέχεται και τον κυβερνήτη του. Το σώμα μας, οι ευαισθησίες του, η δομή του, θα εξαρτηθούν (σαν προδιάθεση) σε μεγάλο βαθμό από την ανάλυση του ωροσκόπου. Το ζώδιο του ωροσκόπου γίνεται αντιληπτό συχνά σε μεγαλύτερη ηλικία, κυρίως μετά τα 30 μας χρόνια. Εκεί συνειδητοποιούμε τις ανάγκες μας και εκεί σταθεροποιούμε την προσωπική μας έκφραση. 

Σε κλάδους της αστρολογίας, όπου ο Ωροσκόπος και ο πρώτος οίκος έχουν ένα ιδιαίτερο ρόλο, θα λέγαμε συνοπτικά πως:
Στην Ωριαία αστρολογία: είναι το ζητούμενο.
Στην Πολιτική αστρολογία: είναι το προφίλ του κράτους και ο λαός (σαν σύνολο κατοίκων).
Στην Επιλεκτική αστρολογία: είναι βασικός για την κατάλληλη στιγμή και πρέπει πάντα να είναι σε ευνοϊκή μοίρα για το θέμα.
Σε ανταγωνιστικά ωροσκόπια: είναι ο ενάγων (δικαστήριο) ή η ομάδα που παίζει στην έδρα της (σε αγώνες).
Σε γεγονότα: σχετίζεται με την πρώτη αίσθηση και συχνά αναφέρει άμεσα το θέμα
Σε υγεία: είναι το σώμα γενικά, η μορφή και οι ευαισθησίες, αλλά και το κεφάλι.
Στην κατεύθυνση: ανατολική
Ακόμη…Ο Λίλλυ θεωρεί πως του αντιστοιχεί το φωτεινό χρώμα, κυρίως το λευκό.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

  • Βαθμολόγηση Σχέσης
  • Ημερήσιο Ωροσκόπιο
image
Μάθε τώρα τα πάντα για τη σχέση σου!
 
Ένας πρωτότυπος τρόπος για να αξιολογήσεις και να μετρήσεις τη δυναμική της σχέσης που σ' ενδιαφέρει! Εύκολα και γρήγορα υπολόγισε το σκορ που συγκεντρώνει η σχέση σας και βρες τα αδύναμά της σημεία! Δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι, μπορεί να σου φανερώσει πολλά! Κάνε κλικ εδώ!
image
Οι αστρολογικές όψεις της ημέρας!
 
Ενημερώσου εύκολα και γρήγορα για τις τρέχουσες όψεις της κάθε ημέρας που διανύουμε! Ποιοι πλανήτες επηρεάζουν την καθημερινότητά μας και γιατί; Μια πλήρης ανάλυση όψεων σε περιμένει να τη διαβάσεις! Κάνε κλικ εδώ κι έχεις την αστρολογική ενημέρωση στην οθόνη σου!